2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Pirmasis


Tai vienas, tai antras vis mane paragindavo, kad man reikėtų pradėti rašyti blogą. Ką gi. Pasiduodu. Pirmajam įrašui pasirinkau ne itin dėkingą apimties prasme, bet reikalingą konteksto prasme temą. Kodėl "Pasaulis man bežiūrint"?

Ogi todėl, kad jau ne kartą teko įsitikinti, kad viskas priklauso tik nuo žiūrėtojo. Kartais tenka nelaimė susidurti su žmonėmis, kuriems viskas blogai, kurie viskuo nepatenkinti, kurių mėgiamiausia veikla viskuo skųstis ir gadinti gyvenimą kitiems... Ir tada susimąstau, kodėl tokią gražią dieną tokiam gražiam mieste jie šitokie baisingai viskuo nepatenkinti...? Štai tada ir priėjau išvados, kad lygiai tą pačią dieną, lygiai tą patį miestą ir lygiai tuos pačius žmones visi mato skirtingai. Todėl aš galiu rašyti tik apie tai, ką matau aš ir kaip pasaulis atsiveria mano žiūrėjimui ir mano supratimui. Visi kviečiami su juo nesutikti.

Esu palaiminta, nes turiu daug draugų ir pažįstamų, kurie mato ir supranta pasaulį kaip nuostabią vietą, pilną galimybių ir iššūkių, kviečiančių naujiems nuotykiams. Pažįstu žmonių, kurie bet ką galėtų išmokyti pakantumo ir tolerancijos, pažįstu klajoklių, nebijančių atsakyti į gaudžiantį visatos šauksmą, pažįstu mąstytojų, kurie nebijo mesti iššūkių savo ir kitų pasaulio matymui. Iš visų jų mokausi ir darausi geresnė.

Pasaulis visai kaip šitas kelio ženklas. Niekada nežinai, kaip jis atrodo tau nežiūrint, tačiau čia kartas nuo karto pasidalinsiu tuo, ką bežiūrėdama matau aš.

Labiausiai už viską mėgstu rašyti ir stebėti. Čia darysiu abu.





Visada laukianti dar geresnio rytojaus, G.

3 komentarai:

  1. Pirmame sakinyje "Tai vienas tai antras vis..." po "vienas" reikia kablelio.
    O idėja čia rašyti gera, tik čia rašyti reikia ne viską, t.y. pasiliekant rašymo galimybę ir kitose erdvėse (internetinėse, spausdintinėse...).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai čia tik eksperimentas. Vieta kasdieniškiems maloniai sugulusiems bet niekur kitur vietos neturintiems tekstams.

      Panaikinti
    2. ... kablelius vis viena dėliok, pvz., prieš "bet"

      Panaikinti